Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

This is the right place to report general bugs, make suggestions or ask for help.
User avatar
fraenkiman
Posts: 224
Joined: Thu Feb 03, 2022 7:25 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by fraenkiman » Fri Apr 12, 2024 9:10 pm

Hello miksmith,

I am happy about your success. The archive plugin widget was unremarkable in my testing. It uses a function called fs_filelister(). This function may not be able to access the fp-content directory. As a test, I set the file permissions to 666 and the directory permissions to 777. This can be done via the admin area->Maintain->Restore file permissions. Then rebuild index.

Your web server is based on nginx or Apache?

You now also have access to the Support Data panel via the maintain menu. Here you can check some file and directory permissions and change them if necessary.

Please let us know whether you were successful or not.

Best regards
Frank
:pencil: You are strong in PHP and Java Script? :point_right: Then help us to improve FlatPress. :point_left:

:exploding_head: Looking for ideas, templates, examples and answers to frequently asked questions?
:bulb: You'll find it here.

My :de: FlatPress-Blog: https://frank-web.dedyn.io

User avatar
Arvid
FlatPress Coder
Posts: 584
Joined: Sat Jan 26, 2019 7:40 pm
Contact:

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by Arvid » Sat Apr 20, 2024 12:26 pm

miksmith wrote: ↑Fri Apr 12, 2024 7:56 amthe archive widget on the site shows the year and month as containing content
NO archive posts are visible when you click through to the month (Messsage reads: Not Found Sorry, we could not find the page you requested)
NO archive posts are visible in the admin area
Hi, may this be solved by simply rebuilding the index (Admin Area -> Maintain)?

All the best,
Arvid

miksmith
Posts: 25
Joined: Wed Jul 31, 2019 4:32 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by miksmith » Mon Apr 29, 2024 10:18 am

Id forgotten to rebuild the index - that fixed it all :)

THanks so much for all the help

User avatar
Arvid
FlatPress Coder
Posts: 584
Joined: Sat Jan 26, 2019 7:40 pm
Contact:

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by Arvid » Thu May 02, 2024 5:46 pm

Awesome, thanks for letting us know! :)

Panther
Posts: 62
Joined: Mon Aug 12, 2019 11:05 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by Panther » Sat May 18, 2024 8:26 pm

I have the same problem, my website has a blank page after update from 1.2 to 1.31
I have not understood how you have solved, the procedure over is too long, should exist something more easy to do.

However I have done also the rebuild index and clear cache (before to update the webpage with F5).
Now the website doesn't work, and I have also another to update.

User avatar
Arvid
FlatPress Coder
Posts: 584
Joined: Sat Jan 26, 2019 7:40 pm
Contact:

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by Arvid » Sun May 19, 2024 10:45 am

Panther wrote: ↑Sat May 18, 2024 8:26 pm I have the same problem, my website has a blank page after update from 1.2 to 1.31
I have not understood how you have solved, the procedure over is too long, should exist something more easy to do.

However I have done also the rebuild index and clear cache (before to update the webpage with F5).
Now the website doesn't work, and I have also another to update.
Hi, I think we can make this work.
I presume you use a custom theme - it may have to be reworked in order to work properly with FlatPress 1.3. See these instructions for more details - it's often only the missing quotes in file includes.

Inspect all .tpl files under fp-interface/themes/[theme]/ and especially look out for the

Code: Select all

{include file=...}
lines.

This will work with FlatPress 1.2, but not with FlatPress 1.3:

Code: Select all

{include file=somefile.tpl}
Quoted, it will:

Code: Select all

{include file="somefile.tpl"}
Please let us know if that helped :)

All the best
Arvid

Panther
Posts: 62
Joined: Mon Aug 12, 2019 11:05 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by Panther » Mon May 20, 2024 8:03 pm

Hi, doesn't work, my default theme was this at the moment of the update:
ezau-3-column (also because it was assured that it was tested viewtopic.php?t=398&start=10#p1998 with new Flatpress)

I have changed from this {include file=somefile.tpl} to this {include file="somefile.tpl"} in these files:
admin.tpl
comments.tpl
entry-default.tpl
static.tpl
index.tpl
default.tpl


I have changed also this plugin (following this article https://wiki.flatpress.org/doc:tips:smarty2to4):
plugin.footnotespatcher.php

Any other idea ?

Panther
Posts: 62
Joined: Mon Aug 12, 2019 11:05 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by Panther » Tue May 21, 2024 7:33 pm

I have understood why it had a white page, the problem is that Flatpress 1.3.1 uses php 8.4, instead I was using yet php 7.4

Now I set php 8.4, it works, except the Control Panel (admin.php) has a white page. What I can do ?

Panther
Posts: 62
Joined: Mon Aug 12, 2019 11:05 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by Panther » Thu May 23, 2024 8:05 pm

It is possible to have an help ?
Thank you

Panther
Posts: 62
Joined: Mon Aug 12, 2019 11:05 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by Panther » Tue Jun 04, 2024 7:51 pm

Qualcuno ha idee su come risolvere ?
Grazie

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests