Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

This is the right place to report general bugs, make suggestions or ask for help.
miksmith
Posts: 25
Joined: Wed Jul 31, 2019 4:32 pm

Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by miksmith » Tue Apr 09, 2024 1:00 pm

Hi

I just uploaded the 1.2->1.3 update package, replacing any existing files (I was on 1.2.1). When I try to load the front end or admin interface I get a blank (white) page

What is the best way to identify what has gone wrong here?

Thanks

mike

eagleman
Posts: 201
Joined: Sat Mar 02, 2019 12:10 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by eagleman » Tue Apr 09, 2024 4:52 pm

Hello, are you using a specific theme?
Maybe it's incompatible.
I'm trying to convert all available themes, but in some cases I faced a blank page too.
Try to use default Leggero theme instead.

miksmith
Posts: 25
Joined: Wed Jul 31, 2019 4:32 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by miksmith » Tue Apr 09, 2024 6:02 pm

That was a great idea as I was using Axel Hahn's theme - I switched back to Leggero, unfortunately a blank page still comes up for the default admin or front facing pages.

Anything else to look at to diagnose the problem?

User avatar
fraenkiman
Posts: 224
Joined: Thu Feb 03, 2022 7:25 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by fraenkiman » Tue Apr 09, 2024 6:39 pm

Hello miksmith,
  • please delete the directory /fp-content/cache.
  • Check if the problem is solved.
  • Delete the file %%setup.lock in the directory http(s)://your-flatpress-instance/fp-content.
  • Then run the setup (http(s)://your-flatpress-instance/setup.php.
Please let me know if you were successful.
Otherwise just follow the steps from the wiki.

With best regards
Frank
:pencil: You are strong in PHP and Java Script? :point_right: Then help us to improve FlatPress. :point_left:

:exploding_head: Looking for ideas, templates, examples and answers to frequently asked questions?
:bulb: You'll find it here.

My :de: FlatPress-Blog: https://frank-web.dedyn.io

eagleman
Posts: 201
Joined: Sat Mar 02, 2019 12:10 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by eagleman » Tue Apr 09, 2024 8:16 pm

Hello, check this post.
Probably you'll find the solution to your problem. ;)

miksmith
Posts: 25
Joined: Wed Jul 31, 2019 4:32 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by miksmith » Wed Apr 10, 2024 11:13 am

Ive tried switching back to Leggero, as well as updating the Touch of Glass theme, but sadly I still get a blank page. Ive also tried deleting all plugin directories that arent in the 12to13 update, as well as all themes other than Leggero. FlatPress still shows a blank page.

Any ideas as to how to diagnose the problem?

thanks

User avatar
fraenkiman
Posts: 224
Joined: Thu Feb 03, 2022 7:25 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by fraenkiman » Wed Apr 10, 2024 11:09 pm

Hello miksmith,

You can make the output support.php file available to the community. It may then be possible to determine the cause.

Apart from investigating the cause, have you carried out the steps from this post and the steps from the wiki link?
With what results?

With best regards
Frank
:pencil: You are strong in PHP and Java Script? :point_right: Then help us to improve FlatPress. :point_left:

:exploding_head: Looking for ideas, templates, examples and answers to frequently asked questions?
:bulb: You'll find it here.

My :de: FlatPress-Blog: https://frank-web.dedyn.io

miksmith
Posts: 25
Joined: Wed Jul 31, 2019 4:32 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by miksmith » Thu Apr 11, 2024 10:50 am

Hi Frank

Thanks for the help on this. I tried:
  • deleting cache directory
    deleting %%setup.lock and running setup.php
Both actions still left the site pages blank.

I tried copying support.php to the admin directory and get no output, only the template (see end)

However between copying the old backup and update files to and from the server, I suspected the fp-content directory was the problem. Renaming the "cache" directory to "old" caused the site to disappear. Is there a reason for this?

thanks

mike



For bug reports and help, visit the FlatPress forum, report the bug on GitHub or send an email.
Include these outputs (copy & paste) in English with the following information: bug description, steps to reproduce.

Attention: This file should not be located on the web server in productive operation!
General

Setup

User avatar
fraenkiman
Posts: 224
Joined: Thu Feb 03, 2022 7:25 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by fraenkiman » Thu Apr 11, 2024 6:52 pm

Hello Mike,

strange that even with the support.php file in the admin directory there is no usable output. Briefly about the cache directory: First, an attempt is made to retrieve already indexed content from the cache directory. If a template is not yet in the cache, the Smarty engine creates the cache directory and a cache file on the first call. If the cache is damaged/incorrect, the directory can be deleted without hesitation and the Smarty engine creates it again.

But now the main topic summarized: The page remains white/empty even though the Leggero theme is active, the cache directory has been deleted and the setup has been triggered. But the setup itself was displayed as expected?

To get the cow off the ice:
  • Save the FlatPress 1.2.1 instance
  • if a .htacces file exists, please rename it
  • After saving, delete the cache directory in the fp-content cache directory.
  • Delete the current instance of FlatPress
  • Check the ownership, file and directory rights (www-data, 0666, 0777)
  • Start the setup
  • Now check whether FlatPress and the admin area work as expected.
  • Now copy the following directories from the saved FlatPress 1.2.1 instance:
/fp-content/attachs
/fp-content/content
/fp-content/images
  • Check the ownership, file and directory permissions (www-data, 0666, 0777)
  • Now check whether your previous posts are displayed and whether the admin area is working.
  • Now copy the plugins that are not part of the standard distribution from your saved FlatPress 1.2.1 instance into the fp-plugins directory.
  • Activate only one of these plugins and check whether FlatPress still works as expected.
Now you can try whether Axel's theme works.

I hope for positive feedback

With best regards
Frank
:pencil: You are strong in PHP and Java Script? :point_right: Then help us to improve FlatPress. :point_left:

:exploding_head: Looking for ideas, templates, examples and answers to frequently asked questions?
:bulb: You'll find it here.

My :de: FlatPress-Blog: https://frank-web.dedyn.io

miksmith
Posts: 25
Joined: Wed Jul 31, 2019 4:32 pm

Re: Update package: 1.2 to 1.3 Gives Blank (white) page

Post by miksmith » Fri Apr 12, 2024 7:56 am

Hi Frank

Thanks for the detailed process. This is very helpful. I can confirm the following:
  • fresh install of 1.3 (default file/dir permissions is 700)
    setup works
    admin area works
    I can view the default post
    I can create a new post
    I uploaded just one month of my content archive in to the content directory
    the archive widget on the site shows the year and month as containing content
    NO archive posts are visible when you click through to the month (Messsage reads: Not Found Sorry, we could not find the page you requested)
    NO archive posts are visible in the admin area

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests